Kinek ajánljuk a könyvet?

Aki szeretné megismerni a természet lakóinak rejtett, képzeletbeli világát, egyúttal bővítené gyermeke szókincsét egy játékos, könnyed megfogalmazású mesével. A könyv a természetvédelem és az állatvilág iránt is érzékenyít, emellett az adakozásra és az összetartásra is nagy hangsúlyt helyez.

Megnézem

Kövesd a kék rókát!

Tudtátok, hogy a rókáknak van egy titkos szenvedélye a már ismert lúdon, kakason és Táson kívül is? Ez meglepő módon nem más egzotikus állatról szól, hanem a cipőinkről és papucsainkról. Tudom, nem szokványos, de igaz sztori.

Na de mégis mihez kezdhetnek a ravaszdik ezekkel a gyanútlanul várakozó lábbelikkel, amik az éjszaka során el-eltűnnek a teraszokról és erkélyekről? 

A ravaszdi cipőtolvajok mese ennek a rejtélynek a felderítésére invitál mindenkit. Ismerjük meg együtt Rozit, a különleges kék rókát, aki testvérével, Rufival és tehetséges pajtásaival egy olyan kalandra indul árkon, bokron, kerítésen, járdán, és még ki tudja mi mindenen keresztül, amihez eddig még egyetlen bundás sem vette a bátorságot az erdő zugaiban.

Lesz itt családi rókavacsora, kolbászvadászat, repülő nyúl és még megannyi szórakoztató élmény.

A mese egy igaz történetet szőtt tovább, és az 5-10 éves gyerekek számára íródott. Nemcsak az állatvilágról és környezetünk megóvásáról szól, hanem az összetartásra és a túlfogyasztás helyett az adakozásra is felhívja a figyelmünket.

Jó barangolást, ravaszdik!

 • Rozi

  Rozi a svábhegyi rókakolónia egyik fiatal kékbundájú tagja. Rufi róka kishúga, Réka és Lompi lánya. Tele van kíváncsisággal, és a kaják mellett hatalmas étvágya van az új kalandokra és felfedezésre is. Elég makacs tud lenni – ha a fejébe vesz valamit, tűzön-vízen keresztül is viszi az elképzeléseit. A szabályokat kicsit lazán kezeli, de mindig a jó cél vezérli. Hatalmas szíve van és apró tappancsai.

 • Dorka

  Dorka a legidősebb a rókagyerekek közül. Egyszerre komikus és cinikus. Imádja heccelni a többieket és érzékeltetni, hogy ki a rangidős a falkában. Ugyanakkor mindenkiért felelősséget érez, felállna a szőr a hátán, ha valakinek baja esne. Bátorításban és parancsolásban világelső.

 • Rufi

  Rufi egy kissé álmoskás, energiatakarékos róka, aki nem végez meggondolatlan mozdulatokat, és mindig szereti megtömni a bendőjét. A papucsot nehezen emészti, de erre még nem volt példa. Rozi róka bátyja, akihez féltő gondoskodással viszonyul. Éles eszű és bölcs bundás, igazi falkavezér.

 • Maszat

  Maszat egy igazi örökmozgó. Nevéhez hűen nem a legtisztább ravaszdi. Imád medencékbe fejest, pocsolyákba fenekest ugrani, valamint megmártózni a sárban. A mókázás és a hantázás sem áll túl messze tőle, mindig van egy ütősnek vélt mondata, ami sokszor csak tompán puffan. Poéngyáros csapatjátékos.

 • Wolfi

  Wolfi a Svábhegy szupertehetséges csodarókája, aki gyönyörű melódiákat tud elhegedülni a szokatlanul hosszú bajszán. Szülei, Romy, az erdő legelegánsabb rókanője, és Dieter, a sármos és kifinomult modorú ezüstróka. Wolfi kicsit fölényes és fent hordja az orrát, emiatt az átlagosan többször elbotlik. Hajlamos mindentől berezelni, de ha felbátorodik, senki sem állíthatja meg. 

 • A svábhegyi rókacsalád

  Ismerjétek meg a rókakotorék többi lakóját is, akik mellett soha nem lehet unatkozni és kaja vagy cipő nélkül maradni. Lompi az elsőre tohonyának tűnő apuka vérbeli vadász, aki egykettőre megtölti a család éléstárát, ha a szükség és Réka úgy kívánja. Réka, a kék róka Rozi és Rufi anyukája, aki igazi vendéglátó és ősanya, emellett a lopakodás nagymestere. Ők négyen a svábhegyi rókatársadalom egyik legszeretnivalóbb és legszínesebb családja.

1 of 6

Mit mondanak, akik már olvasták?

Vidám, könnyed, modern

„Tündéri történet a bátorságról, összetartásról, modern huncutsággal fűszerezve.

Vidám, cinkos, szeretnivaló szereplőkkel íródott könnyed mese, amit ovisok, iskolások is élvezni fognak. 

Mindkét gyermekemnek – 5 és 10 évesek – nagyon tetszett.”

ZSÓFI, ANYUKA

Szeretnék róka lenni és velük kalandozni

„5 és fél éves kisfiam tátott szájjal hallgatta egyhelyben ülve, ami nagy dolog, mert ha valami nem köti le, dobálja magát vagy egyszerűen csak otthagy. Miközben olvastam neki, az én fejemben egy Pixar rajzfilm jelent meg, imádom a karaktereket, azt éreztem, szeretnék róka lenni és velük kalandozni ebben a rókauniverzumban.” 

ANDRÁS, APUKA

Kedves, szívmelengető - ajánlom!

„Az olvasás során a kisrókák vidám és kedves karakterein keresztül egy szívmelengető történetbe csöppenünk. A mese rávezeti a gyerekeket a figyelmesség és segítségnyújtás fontosságára, miközben vicces szófordulatokon szórakozhatunk. Kisiskolás és óvodás gyerekeknek családos esti, vagy önálló olvasáshoz is jó szívvel ajánlom:)”

ERIKA, ANYUKA